Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Η απόφοιτος του ΙΕΚ Deree και η Παιδεία


by POLITIKOI PROSANATOLISMOI on Monday, 1 November 2010 at 21:50 ·
Αυτοί, οι οποίοι θεωρούν τους εαυτούς τους de facto κληρονόμους της και «δημοκρατικής παράταξης» αυτοαποκαλουμένης λόγω και εξ αίματος κληρονομικών δικαιωμάτων ξεχνάνε ηθελημένα; κάποιες ειδοποιές διαφορές.
Μια τέτοια διαφορά ήτο η ανάθεση στα περί την Παιδεία ζητήματα σε «κάποιον» Ευάγγελον Παπανούτσον, σε όποιους λέει κάτι το όνομα.
Τώρα από τον Παπανούτσο στην απόφοιτο του ΙΕΚ Deree υπάρχει μια απόσταση, όσο και να θέλουμε να την παραγνωρίσουμε.
Απ’ ότι θυμάμαι στην εποχή μου τα πλουσιόπαιδα που απετύγχανον στις Πανελλήνιες τόσο των ΑΕΙ όσων και των ΤΕΙ κατέφευγον εις το εν Αγία Παρασκευή κοσμικό Deree να πάρουν ένα χαρτί πληρώνοντας, υποτιμητικό και τούτο μιάς και τότε υπήρχε η Δωρεάν Παιδεία ακόμα, να μπορέσουν να βρούν καμμιά δουλίτσα κυρίως σε αλλοδαπές εταιρείες να ΄χουν ένα κομμάτι ψωμί εάν κι’ εφόσον υπήρχε ανάγκη.

Προφανώς από τότε κύλισε πολύ νερό στον μύλο και αναβαθμίστηκε τα μάλα το εν λόγω ευαγές ίδρυμα ώστε να μας «προμηθεύει» άτομα άξια να χαράσσουν εθνική πολιτική στην παιδεία και ουχί μόνον αλλά και να αντιπαρατίθενται δημόσια και με ένα Μίκη θεοδωράκη.

Βέβαια στο ξενόγλωσσο ΙΕΚ αμφιβάλλω εάν και σε οιαδήποτε ειδικότητα του διδάσκεται  ιστορία;
Τι να την κάνουν την ιστορία, εκεί βγαίνουν τα στελέχη που χαράσσουν το μέλλον… με το παρελθόν θα ασχολούνται;
Αλλά πολύ θα ήθελα να ξέρω, πέραν των όσων έχω διαβάσει περί ανεπάρκειας τίτλου σπουδών, επιλήψιμων διδακτορικών κ.λ.π. κατά πόσον η εν λόγω κυρία τα πήγαινε καλά στο μάθημα της ιστορίας ή της έχει μείνει κάποια τραυματική εμπειρία!

Τρεις «συναπτές» κυβερνήσεις ενεπιστεύθησαν στην εν λόγω «καθηγήτρια» την ευθύνη του ΕΥΝΟΥΧΙΣΜΟΥ ενός λαού με 4.000 χρόνων ΙΣΤΟΡΙΑ!

Δεν θα μπω καν στον κόπο να αναλύσω τι σημαίνει η γνώση της ιστορίας.
Ένα μόνο θα είπω, ότι για πολλούς η «πρωτότυπος» συγγραφή ιστορίας σταματάει στον Πελοποννησιακό πόλεμο του Θουκυδίδη διότι από τότε  η «ιστορία επαναλαμβάνεται»…

Κυρά «καθηγήτρια» η λέξη παρακράτος ανήκει σε άλλες περιόδους αυτού του ταλαίπωρου τόπου για να μην σας πω ότι σήμερα η παράταξη, η οποία υπηρετείται προσπαθεί να καλύψει κι αυτό το «τεράστιο» κενό στην δημόσια ζωή του τόπου με κατασκευασμένες ειδήσεις και συκοφαντίες.

Διότι κακά τα ψέμματα, εάν υπήρχε παρακράτος, σιγά μην ασχολείτο με την υμετέρα ΑΣΗΜΑΝΤΟΤΗΤΑ!

Εξάλλου στην εποχή του Καλιγούλα θα μπορούσατε να ΄χατε διορισθεί ακόμη και συγκλητικός κι ουχί μόνον «καθηγήτρια».
Ή ίσως συγκλητικός κι’ όχι καθηγήτρια.

Φαντάζομαι ότι ούτε στα πιο παράτολμα όνειρα σας θα μπορούσατε να φανταστείτε ότι επί Γεωργίου του Α' την θέση σας την κατείχε αυτός ο κάποιος Παπανούτσος ενώ επί Γεωργίου του Β’ την πήρατε εσείς με το σπαθί σας βεβαίως βεβαίως και τους τίτλους σπουδών σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου