Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

«ΔΥΟ ΓΑΙΔΑΡΟΙ ΜΑΛΩΝΑΝΕ ΣΕ ΞΕΝΟ ΑΧΕΡΩΝΑ»

«ΔΥΟ ΓΑΙΔΑΡΟΙ ΜΑΛΩΝΑΝΕ ΣΕ ΞΕΝΟ ΑΧΕΡΩΝΑ»

by POLITIKOI PROSANATOLISMOI on Friday, 7 May 2010 at 12:49 ·
Όπως πολύ σοφά λέει ο λαός.

Ο αχυρώνας ονομάζεται ΕΛΛΑΣ.

Ο ένας γάϊδαρος με το κλασσικό ψάθινο σε χρώμα πράσινο καπελλάκι ήθελε δανεικό άχυρο από τους γειτονικούς αχυρώνες ενώ ο άλλος με το γαλάζιας απόχρωσης καπέλλο αρνιόταν πεισματικά να «συνυπογράψει την αίτηση δανειοδότησης»

Βέβαια αν και διαφωνών συμπλήρωνε ΔΙΘΥΡΑΜΒΙΚΑ ότι ακόμη κι αν δανειστεί παρά την θέληση του ο άλλος γάϊδαρος δεν θα αμφισβητούσε στο μέλλον το χρέος.

Ναι μεν δεν υπέγραφε την αίτηση σαν αιτών αλλά σαν τριτεγγυητής.

Δηλαδή στα λόγια διαφωνούσε αλλά στην πράξη εγγυόταν το δάνειο στους ιδιοκτήτες των γειτονικών αχυρώνων.
Όσο γιά τους όρους δανεισμού και την διαχείριση του δανείου;

«Μούγγα στην στρούγκα»

Καμμιά συζήτηση πάνω στο γεγονός οτι και οι διπλανοί αχυρώνες με δανεικό άχυρο τα έφερναν βόλτα και μάλιστα αυτό που θα τους δάνειζαν δανεικό απ’ αλλού ήταν με «αναπροσαρμοσμένους» (sic) όρους δανεισμού, επί το επαχθέστερον.

Παρεπιπτόντως και μιά γαίδουρίτσα (χαίδευτικά κι όχι σωματικά) με γαλάζιο καπελλάκι διεχώρισε την θέση της, αντίθετα με τα άλλα γαλαζίου χρώματος γαϊδουράκια αυτής δεν της έφτανε να' ναι εγγυητής ήθελε να' ναι και αιτούσα.

Είναι αυτό που λένε "ψύλλοι στ' άχερα" ή μήπως δεν είναι;

Μήπως το πήγε πονηρά το θέμα;
Αν σου λέει ανατεθεί και πάλι η διοίκηση του αχυρώνα σε γαλάζιο γαϊδουράκι εμένα θα πρέπει να επιλέξουν, που εμπράκτως ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΑ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ την συμφωνία!
Μην τη πάθω σαν την προηγούμενη φορά, που από ΓΚΑΝΙΑΝ κατήντησα παρολί στις γαλάζιες γαϊδουροδρομίες!

Ωραία και τ' άλλα γαϊδουράκια του αχυρώνα, τα biancoceleste, πω πω γκρινιάρικα που είναι, τίποτα δεν τους άρεσε αλλά ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ στο τέλος!

Όσο για τα κόκκινα και ροζ γαϊδουράκια καλά τα λένε αλλά αργά το θυμήθηκαν!
Καλά χαμπάρι δεν πήρανε τόσα χρόνια ότι οι άλλοι δανείζονταν άχυρο με υψηλή τιμή και το ξεπούλαγαν μισοτιμής;;;

Πάντως τον δανεισμό με το ΑΖΗΜΙΩΤΟ τον ονόμαζαν ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ με βάση την... αμοιβαιότητα!(sic)

Δηλαδή εάν κι εφόσον στο μέλλον χρειαζόντουσαν ΑΧΥΡΟ θα έπρεπε και ο εν θέματι αχυρώνας να τους δανείσει, ασχέτως εάν ο ένας ήταν 100 τ.μ. και οι άλλοι 200 τ.μ. και βάλε.

Κατά δε ανεξακρίβωτες πληροφορίες ενώ οι ίδιες ανάγκες σε άχυρο του αχυρώνα μας ήταν γύρω στους 130 τόννους ένας άλλος αχυρώνας ήταν έτοιμος να ζητήσει 280 τόννους άχυρο και βάλε.

Τώρα το κατά πόσον οι μικρές συγκριτικά ανάγκες σε άχυρο επηρέαζαν τις ανάγκες των γειτονικών αχυρώνων και όλη αυτή η κατάσταση δημιουργούσε κίνδυνο γιά όλους τουσ αχυρώνες δεν ξέρω, θα σας γελάσω, δεν γνωρίζω γαϊδουροοικονομικά!!

'Ισως ξέρουν από μας καλύτερα τι σημαίνει να βγείς στην γύρα για δανεικά και πως σε πιάνουν απ τον.... οι δανειστές!

Και που να πέσουν σε τίποτα Αρκουδόγάϊδουρα ή απλά σχιστομάτηκα γαίδούρια;
Δεν θα τους φτάνουν ούτε οι αποζημιώσεις, που δεν πλήρωσαν μερικοί μερικοί!

Γιά όλα αυτά απαντήσεις θα σας δώσουν "οι καθ' ύλην αρμόδιοι" δηλ. οι δύο Αρχιγάϊδαροι, που ήταν συμφοιτητές στην γαίδουροοικονομία αλλά υποψιάζομαι αλλοιώς τα καταλάβαινε ο ένας αλλοιώς ο άλλος εκτός κι' εάν έκαναν κοπάνα και πήγαιναν για τροφαντές, λόγω του αχυρώνα που ευρίσκοντο, γαϊδάρες!!!

Τους δικαιολογώ διότι στον συγκεκριμένο αχυρώνα που πήγαν να σπουδάσουν την διαχείριση αχυρώνων είναι γνωστό ότι βρίθει από γαίδάρες που προσομοιάζουν ανατομικά σε γελάδες.

Παράλληλα με όλα αυτά «αγαπητοί εν χρεωκοπία αδελφοί» συζήτηση πολύ εγένετο και γιά το μέλλον του αχυρώνα, κατά πόσον δηλαδή θα μπορούσε να μειωθεί στο μέλλον η ανάγκη δανεισμού σε άχυρο και τι μέτρα θα μπορούσαν να ληφθούν.

Παραδοσιακά ο αχυρώνας «ΕΛΛΑΣ» ευρισκόμενος σε καλό πόστο αποκομούσε κέρδη από φιλοξενία αλλοφύλων γαϊδάρων τροφαντών και προερχομένων από αχυρώνες κρύους σε αντίθεση με τον δικό μας που έχαιρε απλόχερα τις ακτίνες του ηλίου και ήτο κτισμένος δίπλα στην παραλία.

Αλλά όλες αυτές οι ανάγκες δανεισμού σε άχυρο, ΥΠΕΡΤΙΜΟΛΟΓΗΜΕΝΟΥ, είχαν συντελέσει να αυξηθούν ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΑ οι τιμές τους εις τους αλλοφύλους γαϊδάρους προσφερόμενο άχυρο με συνέπεια να τίθετο εις αμφισβήτησα κατά πόσον θα έβγαιναν σε αναζήτηση φιλοξενίας στον δικό μας αχυρώνα!

Αλλά όπως πάντα οι δυό γάϊδαροι της ιστορίας «περί άλλων ετύρβαζον» και δεν έβλεπαν ότι με την Α Φ Ρ Ο Ν Α πολιτική τους καθιστούσαν έτι δυσμενεστέρα την ανταγωνιστικότητα τους με διπλανούς αχυρώνες και ότι τέλος πάντων ο συνεχής δανεισμός χωρίς να μπορούν να μπούν στην αγορά οδηγούσε ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ στην ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ.

Ίσως τελικά να μην είναι και άμοιροι ευθυνών και οι δανειοδοτούντες αχυρώνες μιάς και κατά ανεξακρίβωτες πάλι πληροφορίες ενόθευον επί σειρά ετών το άχυρον που δάνειζαν με ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ με τραγικές συνέπειες.

Να φανταστείτε κάποτε οι δικοί μας γάίδαροι αναγκάστηκαν να αγοράσουν κάτι σαμάρια τα οποία όμως γιά κάποιους ανεξακρίβωτους όπως πάντα λόγους δεν μπορούσαν να σταθούν καλά στην ράχη των κακόμοιρων γαϊδάρων μας αλλά έγερναν ΜΟΝΟΠΑΤΑ αλλά παρόλα αυτά κανένας από τους δυό γαϊδάρους της ιστορίας δεν είχε το ΗΘΙΚΟ ανάστημα να δώσει πίσω το σκάρτο εμπόρευμα.
Κοινώς τους πιάσαν κώτσους....

Εάν δε ανατρέξουμε σε παλιότερες μαύρες εποχές κάποιος ιδιοκτήτης γειτονικού αχυρώνα ΟΛΩΣ ΑΝΑΙΤΙΩΣ είχε κάψει τον αχυρώνα της ιστορίας μας αλλά πεισματικά αρνήθηκε να αποζημιώσει τους ημέτερους γαϊδάρους.

Ίσως γιατί προτού τον κάψει είχε ΚΛΕΨΕΙ και ΟΛΟ το άχυρο, που ήταν μέσα.

Κοιτάτε σύμπτωση, είναι ο ίδιος ιδιοκτήτης αχυρώνα που πούλησε τα ελαττωματικά σαμάρια.
Πάλι καλά που η όλη ιστορία αφορά γαϊδάρους.....

Υ.Γ.1
Κύριε Αρχιγάϊδαρε ο καλύτερος τρόπος αποτίμησης τιμής στα αδικοχαμένα γαϊδούρια του αχυρώνα σας είναι να καταμερίσεται ευθύνες ΠΡΟΣ ΠΑΣΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ!

Αλλά βέβαια πρέπει να έχετε το ΗΘΙΚΟ ανάστημα να το κάνετε μιάς και όταν σας επισκέφθηκε ο συγκεκριμένος γαϊδουρογάϊδαρος σας έκανε κάτι χειρονομίες, όλου του αχυρώνα παρακολουθούντα από τα χαζοκούτια, ότι τάχα μου; σας έδινε τζάμπα άχυρο «κάτω από το τραπέζι»

Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα!

Αποδείξτε ότι εσείς δεν χαμπαριάζεται και εάν ο συγκεκριμένος γαϊδουρογάϊδαρος είναι ένοχος ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ!!!



Υ.Γ.2
Ο αχυρώνας δεν σας ανήκει, διαχειριστές σας έβαλαν να εισπράττεται τις κοινόχρηστες δαπάνες και να τις διαχειρίζεστε με σοφία!!
Τώρα εάν εσείς ΣΚΟΡΠΙΣΑΤΕ και το ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ, κι ότι αποθεματικό έπεφτε στα χέρια σας, θα πρέπει να φοβάστε διότι οι ιδιοκτήτες γάίδαροι είναι πολλοί κι αν σας βάλουν στην μέση και σας αρχίσουν στις γαίδουροκλωτσιές....
Ναι ναι ξέρω ο γάϊδαρος έχει υπομονή αλλά θέλει και ΠΡΟΣΟΧΗ, αφενός μην σας ψοφήσει τώρα που το μάθατε στην ΠΕΙΝΑ κι αφετέρου μην ΑΦΗΝΙΑΣΕΙ!!!



Υ.Γ.3
Κατά μία εκδοχή που φαίνεται, πως είναι και η επικρατέστερη, τη φράση «Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένον αχυρώνα», την είπε ο Γέρος του Μοριά, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, όταν βρισκόταν στη Ζάκυνθο (πριν αρχίσει η επανάσταση).
Τότε άκουσε, πως ο Ναπολέων Βοναπάρτης -αυτοκράτορας της Γαλλίας- μάλωνε με τον τσάρο της Ρωσίας, για το ποιος από τους δυο θα έπαιρνε την Πολωνία.
Τι είναι αυτή η Πολωνία; ρώτησε ο Κολοκοτρώνης.

Του εξήγησαν τότε, πως ήταν ένα κράτος, μία χώρα, που δεν ήταν ούτε γαλλική ούτε ρωσική και πως τσακωνόντουσαν οι δυο Μεγάλοι, ποιος θα την πάρει.
- Δυο ψυχικοί (γάιδαροι) μαλώνουνε σε ξένο αχυρώνα, είπε τότε ο Κολοκοτρώνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου